Heeft u snel een zakelijke lening nodig van tussen de € 2.000,- en € 50.000,-? Dan is er goed nieuws. Sinds kort kunt u eenvoudig en snel geld lenen met een zakelijke lening. De aanvraag kunt u doen binnen 5 minuten en de uitbetaling kan ook binnen 24 minuten geregeld zijn. Dat is heel anders dan u op dit moment gewend bent met een zakelijke lening.

Zakelijke lening

Direct aanvragen

Een zakelijke lening aanvragen is niet eerder zo eenvoudig geweest. U kunt snel en eenvoudig via de direct aanvragen knop uw lening aanvragen. Meestal is het binnen enkele uren al bekend of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Is dit het geval? Dan wordt het geld direct overgemaakt naar uw rekening. Geen tussenstations. Gewoon snel en betrouwbaar geld op uw rekening ontvangen. U weet snel waar u aan toe bent.

Kosten voor een zakelijke lening.

Natuurlijk wilt u weten wat het kost om een zakelijke lening af te sluiten. De kosten voor een zakelijk lening zijn zeer transparant. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben wij hieronder een overzicht opgenomen van de kosten voor een zakelijk lening.

B2 BusinessLening – zakelijke leningen, voorbeelden
Looptijd lening (maanden) 6 9
Voorbeeld geleend kapitaal €15,000 €25,000
Voor elke geleende euro betaald u €0.17 €0.24
Totale kosten lening €2,550 €6,000
Administratie- en aanvraagkosten Per lening berekenen wij een éénmalige toeslag van 2,5%.

Voorwaarden voor een zakelijke lening

Zakelijke lening
Om een zakelijke lening te krijgen moet u uiteraard aan verschillende voorwaarden voldoen. Het grote voordeel is echter dat dit bij de B2 Businesslening zeer beperkt is. Geen stapels papierwerk, maar gewoon een geldlening die voornamelijk op uw cashflow is gebaseerd. Als u cashflow boven de € 75.000,- is wordt de kans op het verkrijgen van werkkapitaal een stuk groter.
Er is geen voorwaarde qua onderpand. Extra prettig dus, geen bezwaring van uw woning, of een pandrecht op uw rekening of spullen. Gewoon het geld helemaal vrij om voor u te besteden. Dat is het voordeel van een lening aanvragen bij een specialistisch bedrijf.
Direct aanvragen

Zakelijke lening en het BKR

Heeft u een negatieve BKR registratie? Dan wilt u natuurlijk weten of geld lenen zonder BKR toetsing ook mogelijk is bij deze vorm van geld lenen. En wat dat betreft hebben we goed nieuws. Er wordt naar veel meer gekeken dan alleen maar uw kredietverleden. Sterker nog, uw cashflow is veel belangrijker dan uw betaalverleden. Als uw bedrijf goed loopt is de kans namelijk veel groter dat de lening ook tijdig terugbetaald kan gaan worden.

Zakelijke lening aanvragen

Je hebt een geweldig en uniek idee voor een nieuw concept of product en weet zeker dat dit een succes gaat worden! Om dit goed op de markt te kunnen zetten dien je wel een investering te doen. Er is alleen één probleem: je hebt niet voldoende cash om deze investering te maken vanuit je eigen bedrijf. Je wilt dus een zakelijke lening aanvragen om jouw idee goed tot uitvoering te kunnen brengen. Aan welke voorwaarden dien je dan te voldoen en waar moet je goed op letten als je een zakelijk krediet aanvraagt?

Waarom een zakelijke lening?

Een zakelijke lening of zakelijk krediet kun je inzetten als bedrijfskrediet voor je onderneming. Je kunt hiermee een investering doen voor de verbetering en professionalisering van jouw onderneming. Deze investering hoef je niet alleen voor productontwikkeling te gebruiken maar kun je ook voor iets anders inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop of huur van een bedrijfspand, een acquisitie of investeringen in personeel. Ook voor de uitbreiding van marketing of saleswerkzaamheden kun je geld lenen. Het belangrijkste is dat de investering zichzelf op termijn zal terugverdienen.

Voorwaarden zakelijk krediet

Gelukkig is de tijd voorbij dat alleen grote bedrijven met een hoge kredietwaardigheid een zakelijke lening kunnen aanvragen. Ook voor kleinere ondernemingen zijn er inmiddels veel mogelijkheden als het gaat om het aanvragen van financiering. Het maakt geen verschil of je een eenmanszaak, BV, NV of een VOF hebt. Voor al deze rechtsvormen kun je zakelijk krediet aanvragen.

Aanvraag zakelijke lening zonder jaarcijfers

Misschien ben je nog maar een korte tijd actief met je onderneming. Je kunt dus geen of weinig jaarcijfers laten zien. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor het aanvragen van een zakelijke lening zonder overleg van jaarcijfers. In dit geval zal je een goed ondernemingsplan moeten hebben en waar mogelijk een onderpand voor de lening.

Aanvraag financiering zonder BKR toetsing

Hetzelfde geldt voor een lening zonder BKR toetsing. Een BKR registratie krijg je niet alleen door geld lenen maar de registratie heb je al bij het afsluiten van een mobiel abonnement. Deze kan direct invloed hebben op de hoogte van het zakelijke leenbedrag. Er bestaan ook mogelijkheden voor het verkrijgen van een zakelijke lening zonder BKR check. In veel gevallen zal de verstrekking van de lening via een particulier verlopen en zullen er meerdere toetsingsmomenten tussendoor plaatsvinden ter controle.

Maar of het nu gaat om een zakelijke lening zonder BKR toetsing of zakelijk krediet zonder dat je jaarcijfers hoeft te laten zien, in de meeste gevallen zullen de volgende voorwaarden van toepassing zijn waar je aan dient te voldoen:
• De onderneming staat minimaal een jaar ingeschreven bij de KVK
• De jaarlijkse omzet bedraagt minimaal 50.000 euro
• Je hebt een boekhouding en balans om te overleggen aan de geldverstrekker.
Voldoe je aan deze voorwaarden dan is het aanvragen van financiering een mogelijkheid voor jouw onderneming

Waar op te letten bij het afsluiten van een zakelijke lening?

Wil je een zakelijke lening afsluiten, ga dan goed na wat de gevolgen zijn voor jouw onderneming. Met een goed doordacht plan kom je niet voor verrassingen te staan en kun je hiermee de onderneming naar een hoger niveau tillen. Staar je niet blind op wat je met de financiering zou kunnen doen maar bedenk ook hoe je dit gaat aflossen. De maandelijkse of jaarlijkse kosten moet de onderneming zonder problemen kunnen dragen. De hoogte van deze kosten worden bepaald door:

Hoogte van het leenbedrag
Het kan per aanbieder verschillen welke bedragen ze beschikbaar stellen en wat de voorwaarden hiervoor zijn. De hoogte van het bedrag is bepalend voor je investering maar ook voor de aflossing en het rentebedrag
Aflossing
Er wordt in het contract vastgelegd over welke periode het bedrag moet worden afgelost. Op basis hiervan komt er een vast aflossingsbedrag naar voren wat in veel gevallen maandelijks dient te worden betaald
Rentepercentage
Naast de aflossing betaal je ook een rentepercentage over het geleende krediet. Of de rente vast of variabel is is belangrijk om vooraf te bekijken en wat de invloed hiervan is op je cashflow

Let er daarbij goed op wat er in het leencontract wordt vastgelegd over de mogelijkheden om het geleende geld op te nemen, wat de looptijd is van het zakelijk krediet en of er wel of geen onderpand beschikbaar moet worden gesteld.
Ook dien je te kijken hoe hoog de afsluitprovisie is en wat de mogelijkheden zijn als je eerder dan de looptijd wilt aflossen en of dit wel boetevrij kan.

Zoals je leest spelen er meerdere factoren mee die van belang zijn voor de geldverstrekker en voor degene die de financiering aanvraagt. Via onze onafhankelijke vergelijker kun je zien welke zakelijke leningen er beschikbaar zijn en welke het beste passen bij jou en jouw onderneming.