Een verbouwingskrediet is een lening die u, voornamelijk, gebruikt voor de verbouwing van uw woning. Of het gaat om de verbouwing van uw keuken, uw badkamer of (een deel van) uw woonkamer. Een verbouwingskrediet leent zich voor iedere verbouwing, groot of klein. Een verbouwingskrediet is in veel gevallen niets anders dan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Waarbij u in sommige gevallen, als u huiseigenaar bent, een iets lagere rente kunt krijgen. Dit verschil moet u overigens eerder in tienden van procenten, dan volledige procenten zoeken.
Belangrijk verschil is wel dat het bij een verbouwingskrediet mogelijk kan zijn om een deel van uw betaalde rente weer terug te krijgen. Hierdoor kan een verbouwingskrediet u veel geld besparen.

Aanbieder
Product
Min. Rente
Max. rente
Aanvragen
Defam
Laagste rente
Huiseigenarenkrediet
- via Krediet Groep Nederland
4,1%
7,2%
Interbank
Interbank Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,3%
11,3%
Defam
Defam Premium PL
- via Krediet Groep Nederland
4,4%
7,8%
Ferratum financieringen
Ferratum Money
- Lening tot €1500
13,99%
13,99%
Defam
Huiseigenaren Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
7,9%
Defam
Defam Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
4,6%
11,2%
Nationale Nederlanden
NN Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
11%
Qander
Qander Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
5,3%
8,6%

Hoe snel kan een verbouwingskrediet geregeld worden?

Als u eenmaal heeft besloten dat u wilt gaan verbouwen, wilt u dit natuurlijk zo spoedig mogelijk regelen. Als het aan de verstrekkers van het krediet ligt kunt u het geld al binnen 24 uur op uw rekening bijgeschreven krijgen. Overigens is direct geld lenen niet altijd de voordeligste manier van geld lenen. Wij raden u aan om altijd meerdere offertes op te vragen. Het vergelijken kost u wellicht wat meer tijd en moeite, maar kan u ook zeer veel besparen. Overigens ontvangt u de meeste offertes digitaal, zonder een uitgebreid adviesgesprek. U kunt dan eenvoudig totaal te maken kosten met elkaar vergelijken. Net als de rentepercentages en de maandtermijnen.

Kijk ook naar mogelijkheden om de rente terug te ontvangen

Als u geld gaat lenen voor woningverbetering, kan onder bepaalde voorwaarden de rente fiscaal verrekenbaar zijn. Om na te gaan of dit ook voor u het geval is kunt u een kijkje nemen op de website van de belastingdienst. Grofweg moet u er in ieder geval rekening mee houden dat u de lening gebruikt voor woningverbetering. En de lening een vaste afbouw heeft. Als dit het geval is dan kunt u de rente wellicht verrekenen waardoor u een netto rente van in de 2% kunt gaan krijgen op basis van een persoonlijke lening. Geld lenen wordt dan gelijk weer goedkoop geld lenen.