Een persoonlijke lening is een stabiele vorm van geld lenen. Met een persoonlijke lening weet u vooraf duidelijk waar u aan toe bent. U sluit een lening met een vaste looptijd, een vaste rente en een vast maandtermijn. Ideaal voor de mensen die zekerheid zoeken met hun lening en die geen opnamen meer willen doen uit hun krediet. Dit laatste is namelijk niet mogelijk bij de persoonlijke lening.

Persoonlijke lening vergelijken

Een voordelige persoonlijke lening afsluiten is belangrijk. Hieronder hebben wij de voordeligste aanbieders van persoonlijke leningen op een rij gezet.

Aanbieder
Product
Min. Rente
Max. rente
Aanvragen
Laagste rente
Huiseigenarenkrediet
- via Krediet Groep Nederland
4,1%
7,2%
Interbank Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,3%
11,3%
Defam Premium PL
- via Krediet Groep Nederland
4,4%
7,8%
Frisia Persoonlijke lening
4,5%
6,1%
Huiseigenaren Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
7,9%
Defam Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
4,6%
11,2%
NN Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
11%
Qander Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
5,3%
8,6%

Direct geld lenen met een persoonlijke lening?

Alles draait natuurlijk om snelheid. De vraag is dan ook of u met een persoonlijke lening direct geld lenen mogelijk maakt. Helaas moeten wij u meedelen dat dit niet het geval is. Direct geld lenen binnen 10 minuten is bij een persoonlijke lening niet mogelijk. Het aanvragen van een persoonlijke lening kan wel binnen 10 minuten. U kunt zelfs ook binnen deze 10 minuten al de offerte in uw mailbox hebben staan. Het aanvragen kunt u eenvoudig online regelen. U weet dan vaak al binnen een korte tijd wat de mogelijkheden voor u kunnen zijn en of u de lening ook kunt krijgen. Voordat het geld op uw rekening staat gaat er echter wel een iets langere periode overheen. Houdt hierbij rekening met 24 tot 48 uur voordat het geld daadwerkelijk op uw rekening staat. Dit is overigens wel afhankelijk van de bank waar u uw lening aanvraagt. Defam verwerkt over het algemeen contracten vele malen sneller dan de concurrent zoals Nationale Nederlanden en Freo, waarbij alleen de uitbetaling van een contract al enkele dagen kan duren.

Zekerheid met een persoonlijke lening

Persoonlijke lening Het fijne van een persoonlijke lening is de absolute zekerheid heeft. Door de vaste rente, het vaste maandtermijn en daardoor de vaste looptijd, heeft u alle zekerheid. U weet dus precies wanneer de lening ingelost zal zijn. Mits u natuurlijk iedere maand gewoon u maandtermijn betaalt, daar gaan we voor het gemak natuurlijk wel vanuit. Nog een ander bijkomend voordeel is dat de rente op de persoonlijke lening op dit moment ontzettend laag is. Waar het tot een jaar geleden nog zo was dat de rente van een persoonlijke lening hoger was dan bij een doorlopend krediet is dit nu andersom. U heeft dus niet alleen meer zekerheid, maar ook nog eens een lagere rente. Heeft u nu al een lening lopen met een hogere rente? Dan kan een lening oversluiten voor u een veel betere oplossing zijn.

Snel uw persoonlijke lening terugbetalen.

Zoals al aangegeven is een persoonlijke lening een vorm van geld lenen waarbij de rente en de aflossing vast staat. U kunt dus niet, zoals bij het doorlopend krediet, bedragen in depot laten staan. Het voordeel is wel dat u uw persoonlijke lening tegenwoordig vaak zonder boete kunt terugbetalen. Daarnaast is er nog een groot verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Waar in het verleden een persoonlijke lening de duurste vorm van geld lenen was, is dit nu heel anders. De rente is namelijk over het algemeen een stuk lager bij een doorlopend krediet. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een vaste rente. U heeft dus geen risico dat de rente gaat stijgen. Al met al heeft u met deze vorm van geld lenen dus een mooie, stabiele en zekere lening.

Verantwoorde lening

Over het algemeen wordt deze vorm van geld lenen ook wel aangeduid met de verantwoorde manier van geld lenen. Het is natuurlijk ook fijn om gewoon duidelijk te weten waar u aan toe bent, wat u kunt verwachten. Door de vaste rente en de vaste looptijd van de lening heeft u volledige duidelijkheid over de duur van de lening en wat u in totaliteit gaat terugbetalen aan de lening. Daarom is dit ook een leenvorm die uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto. U weet namelijk vooraf al hoe lang u met de auto wilt gaan rijden. Daar kunt u de looptijd van de lening dan prima op aanpassen. Als de looptijd van de lening goed is afgestemd op de verwachte levensduur van de auto dan bent u natuurlijk verantwoord aan het financieren.