Geld lenen tegen lage rente

Heeft u op dit moment een persoonlijke lening en wilt u deze persoonlijke lening oversluiten naar een aanbieder met een lagere rente? Let dan goed op dat u door het oversluiten van uw lening niet meer gaat betalen. Dit klinkt misschien gek als de rente op uw huidige lening hoger is, maar toch is dit niet het geval. Zeker als u al een deel van de looptijd achter de rug heeft.

Persoonlijke lening oversluiten

Persoonlijke lening

De reden dat een persoonlijke lening oversluiten bijna geen voordeel kan opleveren ligt aan de vorm van de geldlening. In het maandtermijn van uw persoonlijke lening betaalt u een deel rente, en een deel aflossing. Naarmate u langer aan de lening heeft terugbetaald wijzigt deze verhouding. In eerste instantie betaalt u veel rente en weinig aflossing, en naar mate de looptijd vordert draait dit om. U betaalt dan meer aflossing en minder rente. Als u een nieuwe lening afsluit gebeurd dit opnieuw. U begint weer met het betalen van relatief veel rente en weinig aflossing. Hierdoor bent u in meer dan 90% van de gevallen duurder uit.
Daarnaast kan het zo zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht voor het eerder inlossen van de lening.

Tips voor uw persoonlijke lening oversluiten

Om te zorgen dat u uw persoonlijke lening niet duurder gaat oversluiten geven wij u graag.

  • Houdt de eindlooptijd altijd op dezelfde datum
  • Staar u niet blind op een lagere rente
  • Wees realistisch als er geen voordeel te behalen is
  • Sluit direct een lening tegen de laagste rente

Belangrijk bij een persoonlijke lening oversluiten is dat u de einddatum van de lening wel gelijk houdt. Als u de looptijd verder gaat “uitsmeren” is goedkoper lenen natuurlijk eenvoudig, maar uiteindelijk bent u duurder uit. U betaalt namelijk over een langere periode meer rente.
Kijk daarom ook niet alleen naar de rente, als u een offerte aanvraagt zult u al snel zien dat het haast niet mogelijk is om een persoonlijke lening voordeliger te krijgen. Dit zal alleen gaan lukken als u de looptijd verder gaat verlengen. En dat is, zoals al aangegeven, uiteindelijk duurder.
Het lijkt vreemd om een lening niet over te sluiten naar een aanbieder met een lagere rente. Als u dat echter geen voordeel oplevert is het juist verstandig om uw lening niet over te sluiten. Geld lenen moet namelijk wel leuk en zo voordelig mogelijk blijven. Een persoonlijke lening oversluiten pakt juist voor veel mensen duurder uit.
Veel mensen hebben bij het afsluiten van de lening een bepaald doel voor ogen, de nieuwe auto, caravan of de verbouwing. Het is echter belangrijk om ook even stil te staan bij uw lening. Een goede lening is de voordeligste lening die er te vinden is. Uw auto een dag later ophalen omdat u de juiste lening nog aan het zoeken bent is geen ramp, zeker niet als dit u gedurende de looptijd van de lening enkele duizenden Euro’s kan besparen.

Persoonlijke lening oversluiten zonder BKR toetsing

Een persoonlijk lening oversluiten zonder BKR toetsing is haast niet mogelijk. Geld lenen zonder BKR toetsing is sowieso al niet eenvoudig. Een persoonlijke lening oversluiten zonder BKR toetsing is dan ook helaas niet haalbaar. Er kan echter nog altijd een mogelijkheid zijn. Banken zijn verplicht om mee te werken om uw lasten te verlagen als u nergens anders meer heen kunt met uw lening, bijvoorbeeld door een negatieve BKR registratie.