Minilening zonder loonstrook

Een minilening zonder loonstrook lijkt onmogelijk. Alle verstrekkers van leningen willen namelijk zekerheid dat ze hun lening ook weer terugkrijgen. Een van de zekerheden die de bank of de kredietverstrekker wil hebben is de zekerheid van het (vaste) inkomen. Een loonstrook helpt hierbij, u kunt dan aantonen dat er in ieder geval een deel vast inkomen is. En de bank zal eerder genegen zijn om u een lening te verstrekken. Een minilening met loonstrook zal dus eenvoudiger zijn dan een minilening zonder loonstrook.

Waar kunt u terecht voor een minilening zonder loonstrook?

Sowieso hoeft u zich voor een minilening niet te melden bij een bank. Banken verstrekken namelijk geen minileningen, zij doen niet aan geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten. De aanbieders waar u wel een poging zou kunnen gaan wagen zijn de aanbieders als Saldodipje en Ferratum, hoewel zij feitelijk ook nagenoeg geen minilening meer verstrekken en om steeds meer documenten vragen. Dit allemaal op aandringen van de AFM. Eigenlijk zouden we een nieuwe definitie moeten maken van de minileningen. Een minilening waarbij direct geld lenen nog mogelijk is, is eigenlijk alleen een lening bij vrienden of familie.

Minilening zonder loonstrook en zonder BKR toetsing

Naast het gegeven dat een minilening zonder loonstrook eigenlijk alleen nog door vrienden of familie afgegeven zal kunnen worden. Is een ander voordeel van een minilening afsluiten zonder loonstrook bij familie, het gegeven dat u daar ook nog eens zonder bijkomende kosten en zonder BKR toetsing kunt gaan lenen. Hierdoor is de kans dan ook veel groter dat u een voordelige lening kunt gaan afsluiten. De bijkomende kosten van de verstrekkers van minileningen zijn namelijk niet mals. Als u een minilening wilt afsluiten voor een bedrag van € 800,-, is de kans groot dat u een bedrag van € 1.000,- of meer moet gaan terugbetalen. Al met al zeker geen aantrekkelijk vooruitzicht.

Minilening zonder loonstrook en zonder gedoe

minilening zonder loonstrookDoor de steeds strengere wet en regelgeving is het zeker niet eenvoudig om tegenwoordig nog een minilening af te sluiten. Zoals we al hebben aangegeven houdt dit dus ook automatisch in dat het niet eenvoudiger is geworden om een minilening zonder gedoe af te sluiten. Laat staan dat een minilening zonder loonstrook eenvoudig is. Als dit echt voor u de enige mogelijkheid is raden wij u aan om een minilening af te sluiten bij vrienden en/of familie. De commerciële banken en verstrekkers zullen in ieder geval niet thuis geven als u bij hen een lening wenst af te sluiten. Het toezicht dat zij hebben staat helaas niet toe dat zij op een eenvoudige wijze nog een lening kunnen afsluiten.