Minilening afsluiten

Een van de snelste manieren van geld lenen is het afsluiten van een minilening. Een minilening is een kleine lening tot maximaal € 800,-. Deze € 800,- moet u dan binnen een periode van 30 of 45 dagen weer volledig terugbetalen. Inclusief de eventueel bijkomende kosten. Een minilening afsluiten kan een oplossing zijn als u razendsnel een relatief klein bedrag nodig heeft. Wel moet u er rekening mee houden dat bij de minilening extra kosten komen. Dit kunnen kosten zijn in de vorm van een borgstelling, maar ook extra kosten als afhandelingskosten kunnen bij u in rekening gebracht worden. Ondanks de relatief hoge kosten blijft een minilening afsluiten overigens zeer populair. En dat heeft een aantal verschillende redenen. Dit overigens ondanks alle tegenwerkingen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), die een minilening afsluiten zeker niet in het belang van de klant acht, maar meer in het belang van de verstrekker van de minileningen die hiermee veel geld verdiend.

minilening afsluiten

Minilening afsluiten? Een lening zonder rompslomp

Een minilening afsluiten is over het algemeen een lening afsluiten zonder rompslomp. Er vind geen BKR toetsing plaats en de minilening kan bijzonder snel verstrekt worden. Het is een geldlening waarbij het zelfs mogelijk is om binnen enkele minuten het geld op uw rekening te hebben staan. Zeker als u al een bestaande klant bent bij een bepaalde verstrekker.
Als u al een keer een minilening heeft gesloten, en u vraagt bij deze verstrekker wederom een minilening aan dan is geld lenen binnen 10 minuten zelfs haalbaar. In het laatste geval, als u al klant bent bij één van de verstrekkers van de minileningen is een minilening afsluiten dus echt een lening zonder rompslomp. Het is niet nodig om dan ook maar één extra document aan te leveren. Geen papierwerk en toch een lening.

Minilening afsluitenMinilening afsluiten en het BKR

Een minilening afsluiten is geld lenen zonder BKR toetsing en registratie. Eigenlijk heeft u dus gewoon niets met het BKR te maken als u een minilening gaat afsluiten. De verstrekkers van minileningen zijn namelijk niet aangesloten bij het BKR. Zij kunnen dus geen toetsing doen, en kunnen u lening ook niet registreren. Hierdoor zal een negatieve BKR toetsing u nooit in de weg zitten om een lening af te kunnen sluiten.
Om BKR toetsingen te kunnen doen, en om een krediet aan te melden bij het BKR moet de kredietinstelling namelijk aangesloten zijn bij het BKR. Dit is overigens ook direct één van de redenen waarom de minileningen zo ontzettend snel aan populariteit aan het winnen zijn. Met een negatieve BKR registratie is het namelijk ontzettend lastig om een lening rond te krijgen. De minileningen maken dit wél mogelijk.

Ga ook vergelijken bij een minilening afsluiten

Net als bij het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, is het ook bij een minilening afsluiten van belang om veel te vergelijken. Het vergelijken van leningen, en dus ook minileningen kan u tientallen tot honderd Euro of zelfs meer besparen. Zeker op een relatief korte looptijd als bij een minilening is dat natuurlijk zeer snel verdiend!