Minilening aanvragen

Een minilening aanvragen is kinderlijk eenvoudig. U kunt online eenvoudig en snel een minilening aanvragen. Er zijn diverse aanbieders voor deze minileningen. Lang geleden was het met de minileningen zo dat geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing nog mogelijk was. Ook als u voor het eerste de minilening aan zou gaan. Tegenwoordig werkt dit echter anders. Een minilening aanvragen is binnen enkele minuten geregeld.
Het duurt echter een stukje langer voor het geld op uw rekening staat als u voor het eerst een minilening aanvraagt. U moet hierbij rekening houden met een minimale verwerkingstijd van ongeveer 24 uur. In veel gevallen moet u daar echter ook extra voor betalen.

Waar kunt u een minilening aanvragen

Er zijn een aantal aanbieders van minileningen. In het verleden was het aantal groter. Nu is het aantal beperkt tot enkele aanbieders. De meest bekende aanbieders zijn Ferratum, Cashper en Saldodipje. De verschillen in werkwijze tussen deze aanbieders zijn groot. Let hierop als u een minilening gaat aanvragen. Een minilening aanvragen is natuurlijk altijd kosteloos. Let wel altijd op dat u zich vooraf goed verdiept in de kosten van de diverse verstrekkers van de minilening.

Zijn er alternatieven voor een minilening aanvragen?

Een minilening aanvragen is zeker niet de voordeligste oplossing voor een lening. Het is dus goed om na te gaan of er nog alternatieven zijn voor een minilening. Indien u geen negatieve BKR registraties heeft kunnen er in veel gevallen alternatieven zijn. Een “gewoon” doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn veel voordeliger dan de minileningen. Waar u bij een minilening forse éénmalige kosten heeft, heeft u dit bij een doorlopend krediet niet. Bij een minilening betaalt u altijd de hoogste rente van 14% op dit moment. Daarnaast betaalt u bij deze minileningen ook nog eens de éénmalige kosten. Deze kosten zijn grofweg ingeschat minimaal 40% van de lening. Als u een minilening afsluit van € 500,-, dan kunnen de kosten oplopen naar € 200,-. U moet dan dus binnen 30 dagen € 700 terugbetalen.
Bij een doorlopend krediet betaalt u enkel en alleen de kosten van de rente van de lening. Deze kosten zijn vele malen lager. Omdat u alleen de rente voor de lening maar hoeft te betalen.