Lening voor verbouwing

Lening voor verbouwing afsluiten

Je prachtige huis wil je natuurlijk helemaal up-to-date houden naar je smaak en de laatste woontrends. Het is dus niet gek als je het na een periode tijd vindt geworden voor een nieuwe keuken of badkamer. Helaas kosten verbouwingen aan je huis heel veel geld. Vraag je je ook altijd af waar mensen dit van betalen? In de meeste gevallen komt dit niet uit eigen zak maar wordt hiervoor een lening voor verbouwing afgesloten. Hoe dit precies in zijn werk gaat en of ook jij hiermee je nieuwe keuken of uitbouw kunt financieren lees je in dit artikel.

Er zijn verschillende vormen als het gaat om geld lenen voor een verbouwing. Je kunt dit doen door middel van aanpassingen op je bestaande hypotheek of door het afsluiten van persoonlijke lening of woonlening. Afhankelijk van jouw huidige situatie en de hoogte van het te lenen bedrag kan één van de volgende opties de goedkoopste zijn.

Aanbieder
Product
Min. Rente
Max. rente
Aanvragen
Laagste rente
Huiseigenarenkrediet
- via Krediet Groep Nederland
4,1%
7,2%
Interbank Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,3%
11,3%
Defam Premium PL
- via Krediet Groep Nederland
4,4%
7,8%
Frisia Persoonlijke lening
4,5%
6,1%
Huiseigenaren Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
7,9%
Defam Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
4,6%
11,2%
NN Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
11%
Qander Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
5,3%
8,6%

Verbouwingshyptoheek

Ga je op zoek naar geld lenen voor verbouwing dan kom je al snel in aanraking met het woord ‘verbouwingshypotheek’. Het grappige hieraan is dat dit eigenlijk helemaal geen vorm van hypotheek is maar slechts een benaming die aangeeft waarom je meer of een andere hypotheek zou willen: voor de verbouwing. Het is dus niets anders dan geld lenen om je verbouwing te financieren. Hierin heb je twee vormen:

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Het eerste waar je aan denkt als je een lening voor verbouwing aan je woning zoekt is om je bestaande hypotheek te verhogen. Het verhogen van je hypotheek is eigenlijk het gebruik maken van de overwaarde die je hebt op je woning. Heb je deze opgebouwd dan kun je dit bedrag inzetten voor de verbouwing. Wat veel mensen echter vergeten is dat de maandlasten hierdoor omhoog gaan en je dit geld niet meer hebt als buffer mocht je woning onder water komen te staan.

Extra hypotheek voor verbouwing

Heb je nog geen of te weinig overwaarde opgebouwd dan is een extra hypotheek voor verbouwing een optie. Je sluit hierbij een nieuwe hypotheek af op het bestaande hypotheekbedrag. Het grote nadeel hiervan is dat het geleende bedrag voor een verbouwing vaak niet opweegt tegenover de extra kosten. Sluit je namelijk een nieuwe hypotheek af, ook al is dit voor een laag bedrag, dan betaal je wederom notariskosten en de eventuele kosten voor een taxatierapport. Daarbij gelden er inmiddels andere voorwaarden dan toen je de huidige hypotheek afsloot waardoor de maandkosten voor de verbouwing uit verhouding kunnen raken met de hypotheeklasten van de eerste hypotheek.

Woonlening of Persoonlijke lening voor verbouwing

Veel hypotheekverstekkers kunnen vaak niet anders dan adviseren om een persoonlijke lening of woonlening af te sluiten. Wanneer het bedrag voor de verbouwing niet al te hoog is dan is de persoonlijke lening vaak de goedkoopste oplossing. Het afsluiten van een persoonlijke lening brengt niet tot nauwelijks kosten met zich mee. Op dit moment staat de hoogte van de hypotheekrente wel lager dan de leenrente maar met de extra kosten voor een hypotheek ben je in veel gevallen alsnog goedkoper uit met een persoonlijke lening. De meerwaarde op je woning verkrijg je alsnog maar de maandlasten van je hypotheek blijven wel gelijk. Is het bedrag toch wat hoger wat je nodig hebt voor de verbouwing of verduurzaming? Dan is een woonlening een goede oplossing. Deze lening is toegespitst op huiseigenaren door een langere looptijd waardoor je makkelijker meer geld kunt lenen voor een verbouwing zonder dat dit een grote impact heeft op je maandelijkse lasten.

Zie je je nieuwe verbouwde woning inmiddels al voor je? Met onze onafhankelijke vergelijker helpen wij je om alle kredietverstrekkers voor woonleningen of persoonlijke leningen op rij een te zetten. Jij ziet hierbij snel welke voorwaarden voor jou van toepassing zijn en wat het beste past bij jouw situatie om jouw woning zo snel mogelijk onder handen te nemen.