Lening oversluiten

Een lening oversluiten kan u veel geld besparen. Als u in het verleden een lening heeft afgesloten is de kans groot dat u op dit moment teveel betaalt voor uw lening. De rentes zijn namelijk snel aan het dalen. Enkele jaren geleden was de laagste rente voor een persoonlijke lening meer dan 5%. Op dit moment is de laagste rente slechts 4,1%. Dat kan u dus al een flinke besparing opleveren. Een lening oversluiten is ook nog eens eenvoudig en veelal kosteloos. Geld lenen kost geld, maar is wel goedkoper aan het worden.

Lening oversluiten

Een lening oversluiten is eenvoudig. U kunt zelf bepalen bij wie u uw lening gaat aanvragen. Uiteraard is het verstandig om te kiezen voor de aanbieder met de laagste rente. Bij het oversluiten van een persoonlijke lening is er nog wel één aandachtspunt. Dat is dat u er goed op moet letten of er ook een boete in rekening gebracht wordt bij het vervroegd inlossen van de lening.

Doorlopend krediet oversluiten

Er zijn bij doorlopende kredieten grote verschillen. De rente is variabel en veel banken hebben hier in het verleden misbruik van gemaakt. Zij hebben langzaam maar zeker de rentes verhoogd, met 0,2 of 0,3 procent per keer. Hierdoor zijn veel consumenten destijds op een rente van 6,9% begonnen, maar betalen nu 10% of zelfs nog meer. Een lening oversluiten kan u daardoor veel geld opleveren. Bij veel consumenten wordt er te weinig gekeken naar de huidige rente en het te behalen voordeel. Veelal gedraagt de consument zich als slapende consument en laten zij de lening uit gemak gewoon zo lopen als het is.

Persoonlijke lening oversluiten

Een persoonlijke lening oversluiten kan een goede optie zijn. Zeker nu de rente laag is. De rente van een persoonlijke lening is op dit moment 4,1% Daar kunt u dus zeker uw voordeel mee doen. De verwachting dat de rente nog veel verder zal gaan dalen is klein. Het voordeel bij de persoonlijke lening is natuurlijk dat u ook nog eens een nieuwe vaste rente krijgt. Komt u er zelf niet uit of het voordeliger is? Laat dan uw persoonlijke lening oversluiten bij een kredietbemiddelaar. Zij zijn de partij waarbij geld lenen tegen 4,1% mogelijk is namelijk.

Minilening oversluiten

Een minilening oversluiten omdat u bijna tegen de einddatum voor het terugbetalen zit? Dan wordt het tijd om uw minilening over te sluiten naar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Nadeel is wel dat u de hoge kosten voor de lening al gemaakt heeft. Hier zult u niets van terug krijgen. Daarnaast is het nadeel dat een minilening vaak geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten is. Als u uw minilening dan wenst over te sluiten loopt u toch vaak tegen de negatieve BKR registratie aan. Houdt er rekening mee dat u daardoor een minilening waarschijnlijk alleen kunt laten oversluiten door particulier geld lenen.

Rentekrediet oversluiten

Als u een rentekrediet heeft, heeft u deze waarschijnlijk al enkele jaren. Het grote voordeel van een rentekrediet is natuurlijk het lage maandtermijn. Dit heeft ook een keerzijde. U heeft alleen maar rente betaalt en wilt natuurlijk toch ook een keer van uw lening af. Om dit mogelijk te maken zult u meer per maand moeten gaan betalen. Er kan overigens wel een groot voordeel zitten in het rentepercentages. Er zijn veel rentekrediet met hele hoge rentes. Voor een klein beetje extra is de kans groot dat u wel afbouw heeft in uw rentekrediet.
Een optie hierbij kan wel zijn om uw lening gedeeltelijk over te sluiten. Hieronder vertellen we daar graag meer over.

Lening oversluiten zonder BKR toetsing

Als u een lening heeft lopen waar u een negatieve BKR registratie bij heeft opgelopen wordt uw lening oversluiten niet eenvoudig. Sterker nog, het is haast onmogelijk om uw lening over te sluiten voor een krediet met een mooie lage rente. Toch zijn er nog wel wat mogelijkheden tegenwoordig. Banken zijn namelijk verplicht om te voldoen aan hun zorgplicht. Of u dan geld lenen met BKR toetsing, of geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk wilt maken, maakt verder niet uit. De bank waar u op dit moment de lening heeft lopen heeft deze verplichting dus ook. U kunt bij hen aankloppen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om uw lening toch voordeliger te maken. Let hierbij wel op dat extra geld in handen niet mogelijk is.

Lening gedeeltelijk oversluiten

Als u op dit moment een krediet heeft lopen waar u niet tevreden over bent, omdat u er maar niet van afkomt. Bijvoorbeeld bij een rentekrediet, kan het ook mogelijk zijn om een deel van deze lening over te sluiten. U zou er voor kunnen kiezen om uw rentekrediet of doorlopend krediet gedeeltelijk in te laten lossen door een persoonlijke lening. Op deze manier weet u in ieder geval zeker dat u toch nog een deel van uw lening daadwerkelijk gaat afbouwen. Het andere deel van de lening dat u nu al heeft lopen, blijft gewoon bestaan zoals deze nu is. Een kredietadviseur kan u hierbij helpen om de juiste keuze te maken. Dat hoeft niet extra te kosten. Advies met betrekking tot geld lenen is namelijk altijd gratis.