Het doorlopend krediet is de meest flexibele vorm van direct geld lenen. Met een doorlopend krediet kunt u altijd geld opnemen tot aan uw kredietlimiet (het maximale bedrag van uw lening). En u mag te allen tijde boetevrij extra inlossingen doen. Daarmee kunt u er dus voor zorgen dat u uw lening vroegtijdig in kunt lossen. Een doorlopend krediet wordt voor veel verschillende zaken gebruikt. Het belangrijkste is echter dat u met een doorlopend krediet altijd geld achter de hand heeft. Het doorlopend krediet wordt dan ook veelal gebruikt als geldreserve.

Aanbieder
Product
Min. Rente
Max. rente
Aanvragen
Laagste rente
Huiseigenarenkrediet
- via Krediet Groep Nederland
4,4%
7,5%
Defam Premium DK
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
7,6%
NN Doorlopend Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
13%
Huiseigenaren Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,6%
8,8%
Defam Doorlopend Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
10,3%
Interbank Doorlopend Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
14%
Qander Doorlopend Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,9%
8,4%
Frisia Doorlopend Krediet
4,9%
6,0%

Direct een Doorlopend krediet afsluiten

Op onze pagina gaat het natuurlijk voornamelijk om direct geld lenen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u direct een voordelige lening kunt gaan afsluiten. Het liefst tegen zo laag mogelijke kosten. Er zijn veel aanbieders van doorlopende kredieten. Vraag altijd meerdere offertes aan. Dit maakt het mogelijk om een voordelige keuze te maken.

Hoe snel kunt u een doorlopend krediet afsluiten?

doorlopend kredietBij een doorlopend krediet moet u voor het afsluiten altijd rekening houden met een wat langere doorlooptijd. Het aanvragen van de lening en het ontvangen van de kredietofferte duurt over het algemeen niet lang. Het aanvragen van de lening kost u hooguit enkele minuten van u tijd, en veelal heeft u binnen een uur de offerte in de mailbox staan. U moet daarna de offerte ondertekenen en retourneren met de benodigde bescheiden. Ook dit duur maximaal 1 uur. Daarna gaat het tijdrovendere gedeelte in. De bank moet namelijk uw documenten nog beoordelen. Dit kan 24 tot 48 uur duren. Als uw dossier direct compleet is, ontvangt u binnen 8 werkuren het geld op uw rekening. Als dit niet het geval is, zal het nog langer kunnen duren.

Meest gekozen vorm van geld lenen

Een doorlopend krediet is de meest gekozen vorm van geld lenen. De populariteit van het doorlopend krediet is zo enorm in verband met de flexibiliteit van deze vorm van direct geld lenen. Overigens worden ook de dure roodstanden van de betaalrekening meegenomen in de berekening voor het totale saldo aan doorlopend krediet. Dit geeft een wat vertekend beeld omdat niet iedereen direct aan een lening denkt bij een roodstand. Daarnaast is het overigens zo dat de persoonlijke lening een aardige opmars aan het maken is. Door de zeer beperkte flexibiliteit zal de persoonlijke lening het waarschijnlijk niet gaan winnen, maar de zekerheid van de lening geeft hem een goede steun in de rug in ieder geval. Als u wilt weten wat voor u de beste vorm van direct geld lenen is dan raden wij in ieder geval aan om, als u een lening afsluit, deze af te sluiten via een kredietbemiddelaar. Kredietbemiddelaars kunnen u in ieder geval gratis informatie geven over deze vorm van geld lenen. Om na te gaan of u voldoende kennis heeft van geld lenen om toch zelf een weloverwogen beslissing te kunnen maken raden wij u aan om de test te doen op weetwatjeweet.nl deze onafhankelijke website gemaakt door de AFM kan u in ieder geval goed helpen om de juiste keuze te maken.

Persoonlijke lening maakt inhaalslag

Het doorlopend krediet is nog wel de meest gekozen vorm van geld lenen. Hoewel we daarbij wel gelijk moeten aantekenen dat de persoonlijke lening met een inhaalslag bezig is. De meest logische oorzaak hiervoor is het rentepercentage. Het is de afgelopen jaren eigenlijk altijd zo geweest dat de rente van het doorlopend krediet lager was dan die van de persoonlijke lening. Daar is echter verandering in gekomen. Sinds enige tijd is de persoonlijke lening namelijk goedkoper dan het doorlopend krediet. De rente van een persoonlijke lening is sneller gedaald dan die van het doorlopende krediet. Er wordt nog wel veel voor het doorlopend krediet gekozen in verband met het lagere maandtermijn. Ook hier gaat echter waarschijnlijk een verandering in komen. De banken gaan namelijk steeds meer weg van het doorlopend krediet 1% waardoor de verwachting is dat dit in de toekomst zal gaan verdwijnen.