Autolening

autolening

Een autolening afsluiten kan tegen een lage rente en goede voorwaarden. Zo nu en dan zijn er zelfs aanbieders die financieren tegen een rente van 0%. Dat is nog eens geld lenen tegen een lage rente. Als deze aanbieders er niet zijn omdat u een occasion wilt gaan kopen, is het belangrijk om voor een aanbieder te kiezen waarbij een lening tegen een lage rente van toepassing is. Hier zijn er veel van op dit moment.

Autolening tegen lage rente

In onderstaande tabel kunt u snel autolening aanbieders met elkaar vergelijken. Zoals u kunt zien hebben we de “normale” banken niet in dit overzicht opgenomen. De reden hiervoor is dat de rente bij banken als Rabobank en ING veel hoger is dan bij de professionele kredietbemiddelaars. Het verschil kan zelfs oplopen tot enkele procenten op jaarbasis.

Aanbieder
Product
Min. Rente
Max. rente
Aanvragen
Laagste rente
Huiseigenarenkrediet
- via Krediet Groep Nederland
4,1%
7,2%
Interbank Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,3%
11,3%
Defam Premium PL
- via Krediet Groep Nederland
4,4%
7,8%
Frisia Persoonlijke lening
4,5%
6,1%
Huiseigenaren Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
7,9%
Defam Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
4,6%
11,2%
NN Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
11%
Qander Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
5,3%
8,6%

Waar moet u op letten bij een autolening

Bij een autoleningen zijn er naast de rente nog een aantal andere belangrijke zaken om op te letten. Het gaat hierbij om de looptijd van de lening. Het is belangrijk om de looptijd van de lening in overeenstemming te laten zijn met de verwachte levensduur van de auto. Als u verwacht slechts 3 jaar in de auto te rijden, moet u natuurlijk geen lening van langer dan 3 jaar afsluiten. Houdt bij deze berekening overigens wel rekening met de restwaarde van de auto.