autolening

Een autolening afsluiten kan tegen een lage rente en goede voorwaarden. Zo nu en dan zijn er zelfs aanbieders die financieren tegen een rente van 0%. Dat is nog eens geld lenen tegen een lage rente. Als deze aanbieders er niet zijn omdat u een occasion wilt gaan kopen, is het belangrijk om voor een aanbieder te kiezen waarbij een lening tegen een lage rente van toepassing is. Hier zijn er veel van op dit moment.

Autolening tegen lage rente

In onderstaande tabel kunt u snel autolening aanbieders met elkaar vergelijken. Zoals u kunt zien hebben we de “normale” banken niet in dit overzicht opgenomen. De reden hiervoor is dat de rente bij banken als Rabobank en ING veel hoger is dan bij de professionele kredietbemiddelaars. Het verschil kan zelfs oplopen tot enkele procenten op jaarbasis.

Aanbieder
Product
Min. Rente
Max. rente
Aanvragen
Laagste rente
Huiseigenarenkrediet
- via Krediet Groep Nederland
4,1%
7,2%
Interbank Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,3%
11,3%
Defam Premium PL
- via Krediet Groep Nederland
4,4%
7,8%
Frisia Persoonlijke lening
4,5%
6,1%
Huiseigenaren Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
7,9%
Defam Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
4,6%
11,2%
NN Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
11%
Qander Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
5,3%
8,6%

Waar moet u op letten bij een autolening

Bij een autoleningen zijn er naast de rente nog een aantal andere belangrijke zaken om op te letten. Het gaat hierbij om de looptijd van de lening. Het is belangrijk om de looptijd van de lening in overeenstemming te laten zijn met de verwachte levensduur van de auto. Als u verwacht slechts 3 jaar in de auto te rijden, moet u natuurlijk geen lening van langer dan 3 jaar afsluiten. Houdt bij deze berekening overigens wel rekening met de restwaarde van de auto.

auto financiering voor een nieuwe auto

Is je oude auto kapot en is het voordeliger en veiliger om een nieuwe auto aan te schaffen? Of heb je net je rijbewijs behaald en wil je de weg op met je eigen auto? Ondanks dat je misschien al een tijd aan het sparen bent hiervoor kan het lastig zijn om het totale bedrag op tijd bij elkaar te krijgen. Geld lenen voor een auto is dan ook een goede optie om het hele bedrag of een gedeelte hiervan te financieren. Maar welke vormen van auto financiering zijn er beschikbaar en waar moet je goed over nadenken en op letten bij het kopen van een auto op afbetaling?

Verschillende vormen van auto financiering

Je kunt ervoor kiezen om een autolening aan te vragen via de autodealer. Dit klinkt in eerste instantie vaak aantrekkelijk omdat je in veel gevallen het eerste jaar minder betaalt dan daarna. Wees wel realistisch wanneer het gaat om dit soort aanbiedingen. Ze vallen vaak duurder uit dan als je de auto zou financieren met een autolening via een geldverstrekker. De rente hiervan ligt vaak hoger en boetevrij aflossen kan ook een probleem zijn. Het belangrijkste is dat de auto pas echt van jou is als de gehele lening is afbetaald. Wat gebeurt er als je dit tussentijds even niet kan betalen? Dan kan de auto worden teruggevorderd en dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Wil je zeker zijn dat de auto echt van jou is dan kun je een persoonlijke lening aanvragen voor de financiering van je nieuwe auto. Wij adviseren dit vaak als de beste optie. Je hoeft op deze manier namelijk niet je auto op afbetaling te kopen. Je kunt het geld lenen van de kredietverstrekker om de auto in één keer aan te schaffen waarna je hen vervolgens afbetaalt. Het grote voordeel hiervan is dat de auto nu écht al van jou is, je kunt schadevrije jaren opbouwen bij je verzekering en je hoeft niet bang te zijn dat de auto kan worden afgenomen.

Neem niet een onnodig hoge autolening

Net als bij alle leningen adviseren we goed na te denken over het bedrag wat je wilt lenen. Het nieuwste automodel klinkt misschien aantrekkelijk maar is dit ook nog zo als je over jaren nog aan het afbetalen bent. De auto is dan allang niet meer nieuw en in het ergste geval heb je deze zelfs niet eens meer in je bezit. Sluit je een autolening af voor een minder nieuw model dan is je lening sneller afgelost of zijn de maandelijkse kosten lager. Bedenk dus goed hoe lang je de auto wilt rijden en welk bedrag je hiervoor maandelijks kwijt wilt zijn. Vergeet ook niet dat auto’s dalen in waarde en je hier niet meer hetzelfde bedrag voor terugkrijgt bij verkoop. Zeker bij de nieuwste modellen verlies je hier veel geld op.

Lening auto moet wel dekkend zijn

Ondanks dat je goed over de hoogte van het bedrag na moet denken moet je wel geld reserveren voor de extra kosten. Zet deze eerst goed op een rij. Wat verwacht je kwijt te zijn aan onderhoud, benzine, wegenbelasting en verzekering? Kun je dit bedrag dragen met je reguliere inkomsten of wil je hiervoor een extra gedeelte reserveren van de auto financiering? Net zoals je niet wilt besparen op je auto adviseren wij dat ook niet te doen op de extra kosten. Ondanks dat het maandelijks iets meer kost kun je je auto het beste All risk verzekeren. Hiermee loop je de minste kans dat je voor nog meer kosten komt te staan zodra je ooit schade krijgt aan je auto.

Geld lenen voor auto aanschaf

Vergelijk goed de verschillende aanbieders voordat je een auto financiering aangaat. Er zijn veel aanbieders op de markt die persoonlijke leningen aanbieden. De voorwaarden kunnen echter veel verschillen en hier kun je dan ook jaarlijks veel op besparen

Belangrijke punten om naar te kijken en rekening mee te houden zijn:

  • De hoogte van rente
  • Of je tussentijds boetevrij kunt aflossen
  • De duur van de lening
  • Extra kosten zoals oversluit- en/of afsluitkosten

Via onze onafhankelijke vergelijker kun je snel zien welke persoonlijke leningen er beschikbaar zijn. Afhankelijk van het bedrag dat je nodig hebt voor je nieuwe auto kun je geld lenen bij de voor jou beste geldverstrekker.